GASTRONOMIE / Gastronomie

Nejchutnější svatomartinskou husu ve Frýdku-Místku připravila Krčma Středověk
Vítězná porce svatomartinské husy. 
Autor / zdroj foto: Lucie Talavašková

Frýdek-Místek

V den svátku svatého Martina zasedla v kavárně Radhošť ve Frýdku-Místku odborná porota, která rozhodla o vítězi ocenění „Nejchutnější svatomartinská husa 2021“. Tu dle poroty připravila Krčma Středověk.

Z 60 oslovených restaurací představilo svou svatomartinskou husu 7 restaurací. Každá z porcí vynikala něčím jiným. Někdo připravil knedlíky jako od babičky, někdo táhl husu celou noc, někdo si pro změnu dal záležet na zelí. Porota tak měla nelehký úkol. Pro hodnocení byla nejdůležitější vůně, vzhled, chuť a vhodnost přílohy. Souboj na předních příčkách byl těsný a první dvě restaurace dělil ve finále pouhý jediný bod. Vítězem se tak stala restaurace Krčma Středověk, kterou návštěvníci najdou na Třídě T. G. Masaryka ve Frýdku.

V porotě zasedli náměstek primátora statutárního města Frýdek-Místek Jakub Míček spolu s ředitelem Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Lukášem Smutným a s vedoucí odborného výcviku Ivanou Fábovou. „Jsme rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci se střední školou v tomto pilotním projektu. Věřím, že se tato spolupráce bude i nadále prohlubovat a budou vznikat v budoucnu další zajímavé projekty, které budou přínosem nejen pro občany Frýdku-Místku, ale také jeho návštěvníky,“ říká Jakub Míček.

Kromě restaurací soutěžili také jejich návštěvníci. Po vhození účtenky do soutěžní schránky byli zařazení do slosování o vouchery do zúčastněných restaurací, aby mohli vyrazit za dalšími gurmánskými zážitky.

„Tyto a akce podobného charakteru se budeme snažit realizovat průběžně i v dalším roce. Chceme tím dotvářet povědomí o Frýdku-Místku. Jsme přesvědčeni, že se do dalších společných projektů zapojí i ti, co letos váhali nebo se z jiného důvodu nemohli zapojit. Moc bychom si to přáli, neboť společná produktová nabídka města do něj přivádí návštěvníky, kteří mohou nejen poznávat Frýdek-Místek, ale i ochutnávat,“ říká ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

I zde ve vítězné restauraci zaznělo, že je stále nutné se ve vaření zdokonalovat a učit se, ale pokud vaříte srdcem, vždy tam přidáváte něco navíc.

Autor / zdroj: Lucie Talavašková

Partneři

Aguglia
Aktivní dítě
Maminčino koření
IP Polná
WWW design
hanakservis
Vitakraft
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.