MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Frýdek-Místek bude cílem jedné z etap cyklistického závodu Czech Tour

Frýdek-Místek bude i letos součástí prestižního a největšího etapového závodu profesionálních cyklistů v České republice Czech Tour. V sobotu 8. srpna

Také s Jabloncem uhrál Klasik jednu výhru a jednu prohru

Ke druhému dvojzápasu barážových soubojů o postup do české nejvyšší baseballové soutěže museli baseballisté Frýdku-Místku zajet až do Jablonce. A s je

Zapečená cuketa

Jednoduché zapečené jídlo, které může být skvělou krémovou přílohou plnou chuti, aniž by bylo příliš tučné. Pro lehkou večeři podáváme se salátem.

DNES SE STALO

OBJEVY7. srpna 1679

francouzský objevitel René Robert Cavelier de La Salle dosáhl Niagarských vodopádů.

DOPRAVA7. srpna 1901

mezi Mostem a Litvínovem byl zahájen provoz úzkorozchodné elektrické tramvaje.

VESMÍR7. srpna 1961

sovětský kosmonaut German Titov byl na palubě Vostoku 2 druhým sovětem ve vesmíru a prvním člověkem, který strávil v kosmu více než den. Za 25 a půl hodiny obletěl Zemi sedmnáctkrát.

POZVÁNKA OBRAZEM